Řady výrobků KLASA se nově rozšířily

Na jaře získalo značku kvality KLASA 14 produktů. Mezi oceněné výrobky se přidala například řada sýrů pod názvem Matylda z hor v bio kvalitě nebo výborné klobásy s vysokým obsahem masa. Dále pak KLASU získala tatarská omáčka s významným podílem zeleninové složky, tradiční špekáčky nebo oblíbená zmrzlina Míša v nové chuťové variantě. V současné době je značkou KLASA označeno 1 138 výrobků od 224 výrobců.

Oceněnými výrobky jsou:

Matylda z hor bio sýrové tyčky, Matylda z hor bio eidam 30 %, Matylda z hor bio gouda 48 %
Výrobce: POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Matylda z hor je ucelená řada sýrů vyrobená v bio kvalitě a z mléka výhradně od českých ekologických farmářů. Sýry pod značkou Matylda z hor obsahují cíleně nižší obsah soli 1,5 %, aby složení lépe vyhovovalo dětem.
POLABSKÉ MLÉKÁRNY se sídlem v Poděbradech jsou českou mlékárnou se zaměřením na výrobu tvarohů a tvarohových specialit pod značkou MILKO. Společnost se věnuje produkci biopotravin především pod značkou Matylda. Do portfolia společnosti patří také tradiční český výrobek Termix, dále pak tvarohové dezerty Milko, Ovofit či Tvaroháček a novinkou jsou rovněž Řecké jogurty.

Masopustní klobása, Farmářská klobáska - tenká
Výrobce: VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Masopustní klobása obsahuje vysoký obsah masa a je vhodná nejen ke konzumaci v ohřáté podobě, ale také se výborně hodí k přípravě jednohubek. Druhý nově oceněný výrobek Farmářská klobáska – tenká je vyrobena podle staré hanácké receptury, konkrétně Hanácké šperké. Klobásky jsou harmonicky kořeněné, mají lahodnou, šťavnatou a plnou masovou chuť.
Rodinná společnost Váhala byla založena v roce 1933. Zaměřuje se na výrobu šunky s vysokým obsahem masa, masné speciality, klobásy, párky, špekáčky, aspikové výrobky, utopence, saláty, pomazánky a další. V nabídce se rovněž zachovaly výrobky, jako je vepřové maso ve vlastní šťávě nebo věhlasná paštika, se kterými tato firma začínala a jsou stále velmi oblíbené u zákazníků.

Tatarská omáčka
Výrobce: BONECO, a.s.
Oceněná Tatarská omáčka patří dlouhodobě k tradičním a vyhledávaným omáčkám v ČR. Řadu let se vyrábí podle nezměněné receptury s vysokým obsahem zeleninové složky, jejíž součástí jsou mimo jiné kvalitní české okurky a cibule.
Firma BONECO je významným potravinářským podnikem, který se zaměřuje na výrobu potravin a polotovarů pro potravinářskou výrobu, jako jsou například majonézy, omáčky, hořčice nebo lahůdkové saláty. Vlajkovou lodí výrobků BONECO je klasická majonéza prodávaná pod názvem Majolka®, která již v minulosti získala značku kvality KLASA.

Čerstvý sýr Rajče-bazalka
Výrobce: KROMILK, a.s.
Výrobek Čerstvý sýr Rajče-bazalka je novinkou společnosti v řadě čerstvých sýrů obalovaných. Jedná se o originální ručně vyráběný klasický čerstvý sýr s velmi dlouhou tradicí. Je obalován ve speciální směsi koření italského stylu.
Společnost KROMILK pro výrobu všech výrobků využívá mléko výhradně od českých dodavatelů. Na trhu v rámci ČR úspěšně působí ve skupině Alimpex food a jejich výrobky jsou dostupné v maloobchodních řetězcích i na nezávislém maloobchodním trhu.

Laksymáček kakaový, Laksymáček s vanilkovou příchutí
Výrobce: NET PLASY, spol. s r.o.
Oceněné výrobky Laksymáček kakaový a Laksymáček s vanilkovou příchutí jsou vyráběny tradiční recepturou ze zakysané smetany a tvarohu. Tvaroh pro výrobu smetanových krémů pochází z vlastní produkce společnosti. Jedná se o surovinu prvotřídní kvality a čerstvosti.
Mlékárna v Bystřici pod Hostýnem má mnohaletou tradici. Firma na trhu působí od roku 1950 a zaměřuje se na výrobu mléčných produktů, například pařených sýrů, termizovaných výrobků, tvarohu a másla.

Kunovského klobása, Tlačenka speciál
Výrobce: Řeznictví Kunovský s.r.o.
Kunovského klobása je plněna do přírodního vepřového střeva a zakončena špejlí. Její barva je zlatohnědá po bukovém kouři. Tlačenka s vysokým podílem vařeného vepřového masa má na řezu charakteristickou mozaiku tvořenou velkými kusy libové vepřové svaloviny. Tato zabíjačková pochoutka je dochucena solí a pouze přírodním kořením, jako je pepř, majoránka a česnek.
Historie společnosti sahá až od roku 1992, kdy se postupně rozvíjela a v roce 1999 dostala svůj nový název Řeznictví Kunovský. Firma nabízí široký sortiment výrobků a nabídka je neustále obohacována novinkami.

Tradiční špekáčky
Výrobce: Steinhauser s.r.o.
Oceněné Tradiční špekáčky jsou vyrobené z 80 % masa, okořeněné přírodním kořením a naražené do přírodního vepřového střeva.
Rodinná společnost Steinhauser se během posledních let zaměřila na výrobu tradičních masných výrobků, kde v recepturách vychází z tzv. ČSN (českých technických norem). Jedná se o tradiční české výrobky, jako jsou právě špekáčky, salámy, celosvalové šunky nejvyšší jakosti a další.

Míša borůvkový, Míša v lesním ovoci
Výrobce: UNILEVER ČR, spol. s r.o.
Oceněný výrobek Míša borůvkový je tvarohová zmrzlina s obsahem 15 % borůvkové dřeně v kakaové polevě. Míša v lesním ovoci je jedinečný svým vysokým obsahem tvarohu, jehož podíl tvoří 65 % v tvarohové zmrzlině. V kombinaci s ovocnou polevou má osvěžující chuť a lze jej využít jako chutnou svačinku.
Společnost UNILEVER ČR nabízí celosvětově více než 400 značek pro potraviny, domácnost, osobní péči a další. Portfolio firmy představují světově známé značky - Lipton, Knorr nebo Dove, ale také dlouhodobě oblíbené tuzemské značky, jako je právě zmrzlina Míša.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 138 produktů od 224 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách http://www.eklasa.cz.


05.05.2015 (autor Redakce)



Související

Startuje Jednotná žádost 2017

vydáno 11.04.2017

Ode 10. dubna mohou zemědělci podávat Jednotnou žádost pro rok 2017. Poslední řádný termín pro jejich příjem končí v pondělí 15. května. Podáním Jednotné žádosti udělají každoročně čeští zemědělci první krok za dotacemi Přímých plateb a neprojektových opatření Programu rozvoje venkova. Administraci loňských žádostí...

Téma: Zemědělství a potraviny

Riziko varroázy je v ČR stále aktuální

vydáno 11.04.2017

V rámci každoročního plošného sledování úrovně výskytu původce onemocnění varroázy (roztoče kleštíka včelího) ve včelstvech v ČR bylo letos odebráno a vyšetřeno téměř 60 000 vzorků. Z výsledků tohoto monitoringu je patrné, že počet včelstev zcela bez roztočů se snížil z loňských 50 na 37 procent. Naopak podíl vzorků...

Téma: Zemědělství a potraviny

Startuje 4. kolo Programu rozvoje venkova

vydáno 06.04.2017

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) přijímá žádosti ke 4. kolu Programu rozvoje venkova 2014–2020 (PRV). Jarní kolo podpoří investice do zemědělských a lesnických podniků a také inovace a projekty spolupráce za více než 1,7 miliardy korun. Zájemci o dotace mohou žádat na projekty v rámci třinácti operací.

Téma: Zemědělství a potraviny

Anketa

Kde kupujete med?

v obchodě  22
od včelaře  299
v obchodě i od včelaře  28
med nekupuji  25

Hlasovalo 374 návštěvníků.


www.statnisprava.cz
© Copyright 2000 - 2017, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz